19/09/2015

Logo Instapdag

Over de Instapdag

Iedereen die voor het eerst in een elektrische auto rijdt, is onder de indruk. Van de prestaties, van de stilte en natuurlijk van de voordelen voor het milieu. Natuur & Milieu is ervan overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst heeft en wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrisch rijden. Daarom organiseren we op 19 september de Instapdag.

Trotse eigenaren zetten hun auto één dag in de showroom
Tijdens de Instapdag krijgen elektrische en hybride rijders de gelegenheid om hun auto in de spotlights te zetten en deze aan buren, vrienden en kennissen te showen. Elke autobezitter die zich aanmeldt, krijgt een vrolijk pakket om zijn of haar persoonlijke showroom te maken. Zo openen op 19 september overal in Nederland honderden showrooms hun deuren. Een soort Open Huizen Dag dus, maar dan met elektrische auto’s.

Ga op visite bij een elektrische auto!
Als je altijd al meer hebt willen weten over de voordelen van elektrisch rijden, dan is 19 september je kans. Stap eens bij die buurman met een elektrische auto naar binnen! Zoek op de kaart op deze website naar showrooms bij jou in de buurt, en hoor uit de eerste hand de ervaringen van een elektrisch rijder. Misschien raak jij wel net zo enthousiast als je buurman of buurvrouw!

Aandacht voor elektrisch rijden in heel Nederland
Al jarenlang maakt Natuur & Milieu zich sterk voor elektrisch rijden, want elektrisch rijden is stiller, schoner en zuiniger. Met verschillende projecten proberen we mensen de voordelen van elektrisch rijden te laten ervaren. Dit doen we onder andere met het concept van de Testrijders, waar 35 mensen hun elektrische auto voor een schappelijke prijs verhuren; een privé-lease aanbod zodat ook particulieren een elektrische auto kunnen leasen; elektrische poolauto’s op bedrijventerreinen, en het stimuleren van rijschoolhouders om elektrisch lessen mogelijk te maken. De Instapdag is het nieuwste project van Natuur en Milieu om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen, voor én door het Nederlandse publiek.

Vragen over de Instapdag? Kijk bij de veelgestelde vragen.

Hoofdpartners